Tüm plajlarımızda Kişilerin girişlerinden ücret alınmamaktadır.
Bodrum Türkbükü Halk Plajı
Ücretsiz Kişi Girişi
Uygun Fiyatlar
Uygun fiyatlar ile sizlere en kaliteli leziz ürünleri sunarız
Temiz Sahiller
Sizler gelmeden önce her sabah sizin için sahiller düzenlenir temizlenir.
Engelli Dostu
Halk plajlarımız engelli dostlarımızın kullanımı için tasarlanmıştır.
Otopark
7/24 Güvenlik kameraları ile takip edilen otoparklar.
Spor Alanları
Vatandaşlarımızın kullanımına sunulan spor alanları
Restoran & Pastahane
Self Servis olarak hizmet veren restoranlarımızda en kaliteli ürünler.
Alkolsüz Tesisler
Plajlarımızda alkol satışı yapılmamaktadır.
Bodrum Tarih ve Coğrafi Özellikleri :
Etimoloji
Bodrum’un antik çağdaki adı ‘Halikarnassos’tur. Türkçe ‘Halikarnas’ olarak okunmuştur. Aziz Petrus Kalesi (Castle of St. Peter) adı verilen kale ile birlikte şehrin Aziz Petrus’a adanmasıyla şehre ‘Petrium’ adı verilmiştir. Bu isim zaman içerisinde önce ‘petrum’ sonra ‘potrum’ ve en sonunda ‘Bodrum’ olarak söylenir olmuştur.
Tarihçe
Dünyanın Yedi Harikasından biri olan Mausoleum Halikarnassos şehrinde inşa edilmiştir. Depremler ve istilaların etkisiyle zamanla yıkılan mozolenin mermerden taşları Bodrum Kalesi’nin yapımında kullanılmıştır. Kaleyi 15. yüzyılda Hristiyan Şövalyeler inşa etmiştir. İnşaat 100 yıllık bir sürede tamamlanmıştır. Papa kalenin bitmesi için kalenin yapımında çalışanlara endülijans kâğıtları dağıtmıştır. Bodrum şehri Anadolu toprakları üzerinde en son ele geçirilen Hristiyan toprağıdır. Şehir II. Mehmed zamanında kuşatıldıysa da ancak I. Süleyman’ın Rodos Seferi sırasında ele geçirilebilmiştir. Bodrum Kalesi bugün dünyanın en büyük 2. Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak hizmet vermektedir. Doğu Akdeniz’de ayakta kalan en sağlam kaledir. Bodrum şehri ise pek çok kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.
Coğrafya
Bodrum, Muğla ilinin batı köşesinde yer alır. İlçe topraklarının büyük çoğunluğu kendi adını taşıyan bir yarımada içerisinde bulunmaktadır ki ilçe kuzey, batı ve güneyden Ege Denizi ile çevrelenmiştir. Doğusundaki Milas hariç herhangi bir idari sınırı yoktur.
İklim
İklim itibarıyla Ege ve Akdeniz iklimlerinin sentezinden oluşan bir özelliğe sahiptir. Yarımada olarak mikro klima alan özelliği gösterir. Yaz aylarında neredeyse hiç nem bulunmaz. Kış aylarında ise nem oranı oldukça düşüktür. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları oldukça ılık ve yağışlıdır. 1970 yılından günümüze kadar yalnızca 2004 yılı şubat ayında kar yağışı görülmüş ve kar kalınlığı ortalama 5 cm’yi bulmuştur.
Yarımada bitki örtüsü olarak çok belirgin bir şekilde ikiye ayrılmıştır. Bodrum-Milas karayolunun batısında yer alan kısımda bitki örtüsü yer yer çalılık ve fundalıklar ile yörede “çeti” tabir edilen dikenli otlarla kaplıdır. Karayolunun doğusunda yer alan kısım iğne yapraklı kızıl çam, yabani çilek, mersin ve sandal ağaçlarıyla kaplıdır. İlçe arazisinin % 61,3’ü orman sayılan alanlardandır. Ancak son yıllarda çıkan orman yangınları sonucunda orman örtüsünde belirgin bir azalma gözlenmiştir. İlçede düzenli akarsu yoktur. Mumcular Mahallesinde bulunan Sulama Göleti ise sulama ve içme suyu amaçlı kullanılmaktadır.
Tesis Sorumlusu :
Tesis Telefon : 0537 265 40 13
Tesis Eposta : bodrum@turas.com.tr
Tesis Adresi : Yalı Mahallesi, Bodrum-İçmeler Yolu, 48401 Bodrum/MUĞLA
Tesis Niteliği : Günübirlik Halk Plajı
Tesis Kapasitesi : 1000
Tesis Bilgi : Restoran, Cafe, Dinlence Alanları